caută: Caută
Indisponibilă
Preţ: 33 lei

Fahrenheit 451

Ray Bradbury
 
Acest roman-cult reuşeşte performanţa de a fi deopotrivă o capodoperă a literaturii universale, un clasic al genului şi un best-seller.
- Publicată în februarie 2013
- Traducere din limba engleză şi note de Petre Solomon
- Ilustraţia copertei: Jon Hunt
- hardcover, 176 p, 130x200
- ISBN 978-973-124-971-1
- Bestseller, Recomandată
- Autor: Ray Bradbury
- Domenii: Ficţiune, Science-fiction
- Colectie: Cărți cult
- Tematici: Cărți Cult, Paladin, Science Fiction Masters, science-fiction, SF
Despre carte Revista presei (17)

17 articole de presă

Fahrenheit 451 – recenzie
Lilly Poot scrie în teatimewithlilly.wordpress.com:
Fahrenheit 451 (1953) este un roman de tip Science Fiction, care se aseamănă din multe puncte de vedere cu 1984. Titlul face referire la temperetura la care cărţile ard: 451 °F. Cartea îl aduce în prim-plan pe Guy Montag, personaj ce trăieşte într-un viitor nedeterminat, în care cărţile sunt inte ..
26 apr 2016
Citeşte mai multe...
Recenzie: Fahrenheit 451 de Ray Bradbury
Ghanda scrie în Jurnalul unei cititoare:
Imi doream sa citesc acest roman distopic de multa vreme pentru ca eram tare curioasa cum poate arata o societate in care meseria pompierilor este sa arda carti. Nu-mi puteam imagina o lume in care oamenii nu au voie sa citeasca, insa cel mai socant in roman nu este situatia in sine, ci cum s-a ajun ..
10 dec 2014
Citeşte mai multe...
CÂND CĂRȚILE DEVIN, ÎNCET ȘI SIGUR, REALITATE: „FAHRENHEIT 451”, DE RAY BRADBURY
Erika Ciuică scrie în hyperliteratura.ro:
Dacă aș merge la psiholog să fac un test de asociere de cuvinte și mi-ar spune distopie, aș răspunde instant revoluție. Dacă mi-ar spune cărți, aș răspunde viață. Azi o să scriu despre Fahrenheit 451 a lui Ray Bradbury și nu numai… Nu e nimic magic în cărți; magic e doar ceea ce spun cărțile și î ..
24 nov 2014
Citeşte mai multe...
Tara care a decis ca toate cartile trebuie sa dispara. Ce solutie au gasit locuitorii ca sa poata citi
Dan C. Mihailescu scrie în stirileprotv.ro:
Pentru cei care nu au citit romanul „Fahrenheit 451” al lui Ray Bradbury, este vorba de o utopie – mai precis, o distopie – plasata intr-un viitor unde cartile sunt interzise si inlocuite complet de televiziune. Putinele volume ramase in bibliotecile oamenilor sunt arse de asa-zisi pompieri, insa un ..
24 nov 2014
Citeşte mai multe...
Fahrenheit 451 de Ray Bradbury
Georgiana Stan scrie în lorellei.com:
Acest roman are un impact foarte mare asupra celui care a îndrăgit măcar o carte. Este aproape dureros să citeşti despre cum zeci de cărţi sunt arse, distruse, atâtea poveşti fiind sortite uitării. La fel de trist este să observi cum oamenii sunt din ce în ce mai preocupaţi de lucruri neimportate, d ..
22 sep 2014
Citeşte mai multe...
Fahrenheith 451 – Ray Bradbury
Roxana Turcitu scrie în roxtao.com:
In 1953 a fost scrisa aceasta carte. Mai mult de jumatate din ideile expuse in ea se aplica acum in realitate. Nu, inca nu construim case din materiale rezistente la foc, inca nu rezolvam probleme medicale grave in 15 minute, inca nu putem conduce cu 300 km/ora pe cele mai mici stradute din oras. Si ..
01 iul 2014
Citeşte mai multe...
Omida și fluturele
Mircea Oprița scrie în Bookmag.eu:
Că în cazul lui Ray Bradbury ceva nu era în regulă din punctul de vedere al fanului pur și dur s-a putut vedea încă de la debutul său cu povestiri în revistele americane specializate. Nu e întâmplător faptul că un cunoscut distribuitor de glorii din Epoca de Aur a genului, John W. Campbell Jr., care ..
01 iul 2014
Citeşte mai multe...
Fahrenheit 451
Valentin Derevlean scrie în Cartepedia.ro:
Cu siguranţăFahrenheit 451este unul dintre cele mai citite romane SF, dar şi unul dintre cele mai cunoscute de către cititorii de literatură universală. Comparat de cele mai multe ori cu1984a lui George Orwell pentru perspectiva sumbră asupra viitorului umanităţii,Fahrenheit 451îmbină o poveste dist ..
29 apr 2014
Citeşte mai multe...
Fahrenheit 451, de Ray Bradbury
Jovi scrie în filme-carti.ro:
Cu siguranță, Ray Bradbury este un nume cunoscut iubitorilor de literatură science fiction și iubitorilor de literatură, în general. Chiar dacă nu sunt un fan al acestui gen de literatură, ajung uneori în fața marilor autori (precum Bradbury sau Isaac Asimov) prin intermediul celor mai bune scrieri ..
28 aug 2013
Citeşte mai multe...
LITERATURA ŞTIINŢIFICO-FANTASTICĂ AMERICANĂ ÎN ROMÂNIA: RAY BRADBURY – „FAHRENHEIT 451”
Oliviu Crâznic scrie în EgoPHobia:
Ray Bradbury (1920-2012… o altă imensă, recentă pierdere pentru cultură) este privit ca unul dintre cei mai mari scriitori americani ai secolului al XX-lea. A scris literatură ştiinţifico-fantastică, literatură „fantasy”, literatură „de groază” sau „de mistere”, ba chiar literatură gotică: studiile ..
30 iul 2013
Citeşte mai multe...
Recenzie Fahrenheit 451
Hogof scrie în books-and-coffee-now.blogspot.ro/:
Cartea mi s-a parut foarte sugestiva pentru societate. Bradbury a mascat impotrivirea fata de manipulare,in special cea mass-media, cu ajutorul acestei carti. In prima faza conceptul mi s-a parut ciudat,faptul ca pompierii ardeau cartile si era interzis sa le deti. Astfel intelectualitatea era conda ..
15 apr 2013
Citeşte mai multe...
Final Frontier, the Romanian Science Fiction and Fantasy Book Fair
Mihai Adăscăliţei scrie în darkwolfsfantasyreviews.blogspot.ro:
Paladin, the new publishing house specialized in science fiction and fantasy, launched Ray Bradbury's "Fahrenheit 451" in a new edition. Află mai multe despre cum a fost la lansarea volumului de pedarkwolfsfantasyreviews.blogspot.ro.
02 apr 2013
Citeşte mai multe...
RETROSPECTIVA FINAL FRONTIER (6): LANSAREA DE LA PALADIN
Horia Nicola Ursu scrie în Galileo Online:
Ona Frantz a fost o prezenţă discretă la Final Frontier 3, deşi numele ei putea fi citit pe coperta unuia dintre noile titluri de la Paladin, în calitate de traducător (e vorba de Cioburi de onoare de Lois McMaster Bujold). Discretă, dar foarte atentă. Ca dovadă, zecile de fotografii pe care le-a re ..
01 apr 2013
Citeşte mai multe...
Fahrenheit 451, de Ray Bradbury
Evelina Bidea scrie în bookuria.info:
La Editura Paladin a apărut de curând celebra distopie semnată de Ray Bradbury, Fahrenheit 451. Este vorba de o ediţie aniversară, apărută la 60 de ani de la ediţia originală şi la 50 de ani de la apariţia primei ediţii în limba română. După cum o spune şi titlul, căci cele 451 de grade Fahrenheit ..
29 mar 2013
Citeşte mai multe...
Final Frontier - despre viitor in centrul vechi
Ghanda scrie în povesti-intunecate.blogspot.ro:
Dupa aceea, am ramas pe loc ca sa descopar editura Paladin, un imprint al grupului editorial Art. Paladin se ocupa exclusiv cu carti SF&F si in cadrul acestui targ au lansat cartea Farenheit 451 de Ray Bradbury. Auzisem de ea - avand in vedere ca-mi place SF-ul, ar fi fost culmea sa nu aud - insa n- ..
28 mar 2013
Citeşte mai multe...
Bucureşti: SF & Fantasy Final Frontier, deschis în Centrul Vechi
Ovidiu Ciutescu scrie în Ziarul Alb:
Un alt eveniment ne-a adus în atenţie un ... copil. Vorbim despre editura Paladin, cea care a venit pe piaţa SF-ului de foarte puţin timp. În fapt, pentru această editură, târgul de pe strada Doamnei reprezintă debutul pe piaţa românească. Iar evenimentul a fost unul marcat pe măsură: cu 5 titluri e ..
25 mar 2013
Citeşte mai multe...
Fahrenheit 451
Horia Nicola Ursu scrie în Ştiinţă şi tehnică:
O reeditare aniversară a celui mai celebru dintre romanele lui Ray Bradbury, o carte din aceeaşi familie cu romanele 1984al lui George Orwell şi Povestea cameristeia lui Margaret Atwood. Toate atrag atenţia asupra pericolului reprezentat de un sistem totalitar. Citeşte restul articolului aici.
19 mar 2013
Citeşte mai multe...
 

Vă recomandăm şi:

Editura
Editura Paladin
vă prezintă
Citeşte Furia Aurie | Paladin Furia Aurie | Paladin Pierce Brown oct 2016 38 lei Furia Aurie | Paladin Pierce Brown Lansare recentă     Citeşte Lavondyss Lavondyss Robert Holdstock nov 2016 33 lei Lavondyss Robert Holdstock Lansare recentă  
Citeşte Fundaţia IV. Marginea fundaţiei Fundaţia IV. Marginea fundaţiei Isaac Asimov mai 2016 35 lei Fundaţia IV. Marginea fundaţiei Isaac Asimov Lansare recentă   Citeşte Cele O Sută de Mii de Regate Cele O Sută de Mii de Regate N.K. Jemisin oct 2016 39 lei Cele O Sută de Mii de Regate N.K. Jemisin Lansare recentă  
Editura
Editura Arthur
vă prezintă
Citeşte Harry Potter și prizonierul din Azkaban Harry Potter și prizonierul din Azkaban J.K. Rowling nov 2016 36 lei Harry Potter și prizonierul din Azkaban J.K. Rowling Lansare recentă       Citeşte Lumea lui Stanley: Prima aventură, lampa fermecată Lumea lui Stanley: Prima aventură, lampa fermecată Jeff Brown nov 2016 28,8 lei Lumea lui Stanley: Prima aventură, lampa fermecată Jeff Brown Lansare recentă    
Citeşte Dosarul clopoțeilor de Crăciun Dosarul clopoțeilor de Crăciun Ana Rotea nov 2016 26,9 lei Dosarul clopoțeilor de Crăciun Ana Rotea Lansare recentă     Citeşte Fantasticele cărți zburătoare ale dlui Morris Lessmore Fantasticele cărți zburătoare ale dlui Morris Lessmore William Joyce dec 2016 25 lei Fantasticele cărți zburătoare ale dlui Morris Lessmore William Joyce Lansare recentă    
  Acasă Cărţile noastre Autori Editura Promoţii Revista presei Blog Contact  
2004-2016. Toate drepturile rezervate.  Hartă site  Abonare RSS  Termeni şi condiţii  Protecţia consumatorilor - ANPC
Editura ART Într-o lume grafomană, în care se anunţă din ce în ce mai zgomotos moartea cărţii în format clasic, Editura ART se încăpăţânează să ofere Cititorului ce-i al Cititorului. Nu facem recomandări speciale, lăsăm cititorilor noştri plăcerea şi dificultatea alegerii.