caută: Caută

autorii art

Alfabetic A-Z Recent publicaţi Cei mai publicaţi
Nume:
Caută
 
Pagina: 1 2 >>

35 de autori recent publicaţi

J.K. Rowling
Joanne Rowling, cunoscută ca J.K. Rowling, s-a născut îndata de 31 iulie 1965, la Yate, Marea Britanie. A fost eleva şcoliiprimare St Michael – mai târziu va mărturisi într-un interviu cădirectorul acestei şcoli, Alfred Dunn, a fost cel care a inspir ..
1 carte:
detalii autor >
F.M. Dostoievski
F.M. Dostoievski (1821-1881) n-a fost doar unul dintre cele mai importante nume din istoria literaturii ruse, ci una dintre cele mai puternice influenţe pentru literatura universală a secolului XX. Romanele sale, în care criza acelei perioade este re ..
6 cărţi:
detalii autor >
E.H. Gombrich
Sir Ernst H. Gombrich s-a născut la Viena în 1909 şi a început să lucreze la Institutul Warburg din Londra în 1936, unde a ocupat şi postul de director; a fost profesor de istoria tradiţiei clasice la Universitatea din Londra (1959-1976). A fost făcu ..
3 cărţi:
detalii autor >
Horia Corcheș
Horia Corcheș (n. 11.06.1974, Cluj-Napoca) este absolvent al Facultății de Litere, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj. Profesor de limba și literatura română, Horia Corcheș debutează editorial în 2008 cu un volum de poezie. Urmează două romane:Istoria ..
1 carte:
detalii autor >
Richard McGuire
Richard McGuire s-a născut la New Jersey în 1957 și trăiește la New York. Este colaborator al publicației The New Yorker unde a semnat coperte celebre. Lucrările sale au apărut și în The New York Times,Le Monde,McSweeney’sși Libération. Artist incl ..
1 carte:
detalii autor >
Alison Bechdel
Alison Bechdel a început să ţină un jurnal încă de la vârsta de zece ani, şi de atunci a fost un cronicar neobosit al propriei vieţi. Din 1983 începe să publice seria de benzi desenate Dykes to Watch Out For, o cronică a vieţii, poveştilor de dra ..
1 carte:
detalii autor >
Kate Atkinson
Kate Atkinson (n. 1951) este una dintre cele mai îndrăgite scriitoare britanice din zilele noastre. După studiile de specialitate în literatură britanică şi doctoratul în literatură americană, Atkinson a început să scrie proză scurtă şi să colabo ..
1 carte:
detalii autor >
Antoaneta Ralian
Antoaneta Ralian s-a născut pe 24 mai 1924, într-o familie mic-burgheză de origine evreiască din Roman. A urmat Facultatea de Litere și Filosofie a Universității din București, specialitatea engleză-italiană, între 1945 și 1948. A fost angajată la ..
1 carte:
detalii autor >
William Faulkner
William Cuthbert Falkner, cunoscut publicului ca William Faulkner, s-a născut în 25 septembrie 1897, în New Albany. În scurt timp familia se va muta la Oxford, unde Faulkner îşi va petrece copilăria şi de altfel tot restul vieţii, oraş pe care îl ..
1 carte:
detalii autor >
Christopher Isherwood
Christopher Isherwood (1904-1986) este unul dintre cei mai importanţi scriitori britanici ai secolului XX. Născut în Anglia, în apropiere de Manchester, a locuit în Berlin între 1929-1933, emigrând apoi în Statele Unite. Îl cunoaşte în 1953 pe tânăru ..
1 carte:
detalii autor >
Jon Ronson
Jon Ronson (n. 1967) este un popular autor britanic de nonficţiune, jurnalist gonzo, realizator de documentare TV şi emisiuni radio. Materialele lui sunt publicate în The Guardian, City Life şi Time Out, colaborează cu BBC şi Channel 4. Momentan trăi ..
2 cărţi:
detalii autor >
Vincent van Gogh
Vincent van Gogh (1853-1890), pictor olandez post-impresionist, a exercitat una dintre cele mai puternice influenţe asupra artei de la sfârşitul secolului XIX, începutul secolului XX. Printre cele mai cunoscute picturi ale sale se numără lucrările cu ..
1 carte:
detalii autor >
David Arnold
David Arnold e considerat unul dintre cei mai promiţători noi autori de literatură Young Adult, romanul său de debut Mosquitoland aducându-i această recunoaştere. Pe lângă poveşti, Arnold compune şi muzică sub numele de Cinema Cycle. Piesele de pe al ..
1 carte:
detalii autor >
Kathryn Erskine
Kathryn Erskine este o scriitoare americană născută în Olanda, crescută în diverse colţuri ale lumii (Olanda, Israel,Africa de Sud, Canada, America) şi stabilită acum în Virginia,alături de soţul ei, cei doi copii şi câinele lor. Timp de cincisprezec ..
1 carte:
detalii autor >
Timothée Fombelle de
Timothée de Fombelle s-a născut în 1973. După o scurtă perioadă în care a lucrat ca profesor de limbă şi literatură franceză în Franţa şi în Vietnam, s-a orientat către dramaturgie.În 2006 apare primul său roman pentru cititorii tineri, Tobie Lolness ..
1 carte:
detalii autor >
Paul Auster
Paul Auster s-a născut în 1947, în Newark, New Jersey. A absolvit Universitatea Columbia, iar între 1970 şi 1974 a locuit la Paris, începându-şi cariera ca traducător din limba franceză. Reîntors în SUA, a publicat mai multe volume de poezie. Debutul ..
2 cărţi:
detalii autor >
Karen Cushman
Karen Cushman s-a născut la Chicago, în 1941, iar unsprezece animai târziu s-a mutat cu familia în sudul Californiei. A descoperitbibliotecile la o vârstă fragedă şi astfel cărţile au devenit o parte importantăa vieţii ei. Tot atunci a începu ..
1 carte:
detalii autor >
Lois Lowry
Lois Lowry este o o scriitoare americană, născută la 20 martie 1937, în Hawaii. A urmat cursurile Brown University şi University of Southern Maine. A început să scrie în anii ‚70, îndeplinindu-şi astfel un vis din copilărie. Este autoarea a peste 30 ..
2 cărţi:
detalii autor >
Marin Sorescu
Marin Sorescu (1936-1996), unul dintre cei mai importanţi scriitori români contemporani, a fost activ nu doar în zona poeziei, ci şi în dramaturgie, proză şi eseistică. A debutat în 1964, printr-un volum de parodii („Singur printre poeţi“), urmat de ..
5 cărţi:
detalii autor >
Margaret Atwood
Margaret Eleanor Atwood (n. 1939) este o binecunoscută scriitoare canadiană – poetă, romancieră, eseistă şi critic literar – a cărei operă a fost tradusă în peste patruzeci de limbi. Devenită celebră în special pentru romanele sale, printre care se n ..
1 carte:
detalii autor >
1 2 >>
  Acasă Cărţile noastre Autori Editura Promoţii Revista presei Blog Contact  
2004-2016. Toate drepturile rezervate.  Hartă site  Abonare RSS  Termeni şi condiţii  Protecţia consumatorilor - ANPC
Editura ART Într-o lume grafomană, în care se anunţă din ce în ce mai zgomotos moartea cărţii în format clasic, Editura ART se încăpăţânează să ofere Cititorului ce-i al Cititorului. Nu facem recomandări speciale, lăsăm cititorilor noştri plăcerea şi dificultatea alegerii.