caută: Caută

Oksana Zabuşko

Oksana Zabuşko

OKSANA ZABUŞKO, scriitoare şi poetă ucraineană, cunoscută, de asemenea, pentru studiile sale de critică, s-a născut pe 19 septembrie 1960, la Lutsk, în Ucraina. A studiat filosofia la Universitatea din Kiev, iar în 1987 şi-a susţinut doctoratul în estetică. În 1994, a obţinut o bursă Fulbright, concretizată în cursuri de literatură ucraineană la Harvard şi la Universitatea din Pittsburgh. În prezent, lucrează la Institutul de Filosofie „Hryhori Skovoroda" din cadrul Academiei Naţionale de Ştiinţe din Ucraina.

Cel mai cunoscut şi controversat roman al său, Studii în teren despre sexul ucrainean, a fost tradus în opt limbi, iar în august 2006, în urma unui sondaj al Agenţiei Elit-profie, a fost recunoscut drept cea mai importantă carte din ultimii 15 ani de independenţă ai Ucrainei.

Opere: A doua încercare (Друга спроба), Studii în teren despre sexul ucrainean (Польові дослідження з українського сексу), O, soră, sora mea (Сестро, сестро), Notre Dame d'Ukraine: Ucrainka în conflictul mitologiilor (Notre Dame d'Ukraine: Українка в конфлікті міфологій), Cronicile Fortinbras (Хроніки від Фортінбраса).

 

 

alti autori >

1 titlu publicat

  Acasă Cărţile noastre Autori Editura Promoţii Revista presei Blog Contact  
2004-2016. Toate drepturile rezervate.  Hartă site  Abonare RSS  Termeni şi condiţii  Protecţia consumatorilor - ANPC
Editura ART Într-o lume grafomană, în care se anunţă din ce în ce mai zgomotos moartea cărţii în format clasic, Editura ART se încăpăţânează să ofere Cititorului ce-i al Cititorului. Nu facem recomandări speciale, lăsăm cititorilor noştri plăcerea şi dificultatea alegerii.