caută: Caută

Jiri Marek

Jiri Marek

JiÅ™í Marek (1914-1994) este considerat unul dintre cei mai importanţi scriitori cehi ai secolului XX. Îşi începe activitatea literară la câţiva ani după absolvirea Facultăţii de Litere şi Filosofie a Universităţii Caroline din Praga, în 1933. Debutează ca ziarist, cu foiletoane satirice şi reportaje. În 1950, obţine Premiul de Stat pentru volumul de povestiri Lumină deasupra noastră. Romancier şi nuvelist, se face cunoscut mai ales datorită trilogiei inspirate din documente autentice, descoperite în arhivele poliţiei pragheze: Panoptic de vechi întâmplări criminalistice. Publică numeroase scrieri în proză: Viaţa nu se întoarce, Sirius, starea câinelui sau istorioare afectuoase despre câini, Ţara de sub Ecuator, Bărbaţi înaintând în beznă, Umbra e în urma ta, Sarea pământului etc.

Romanul Unchiul meu Ulise apare în 1974, fiind una dintre cele mai valoroase scrieri ale lui JiÅ™í Marek, o satiră umoristică înfăţişând primele patru decenii ale secolului XX.

alti autori >

2 titluri publicate

  Acasă Cărţile noastre Autori Editura Promoţii Revista presei Blog Contact  
2004-2016. Toate drepturile rezervate.  Hartă site  Abonare RSS  Termeni şi condiţii  Protecţia consumatorilor - ANPC
Editura ART Într-o lume grafomană, în care se anunţă din ce în ce mai zgomotos moartea cărţii în format clasic, Editura ART se încăpăţânează să ofere Cititorului ce-i al Cititorului. Nu facem recomandări speciale, lăsăm cititorilor noştri plăcerea şi dificultatea alegerii.