caută: Caută

Sally Gardner

Scriitoarea britanică Sally Gardner s-a născut la Birmingham, în apropierea fabricii de ciocolată Cadbury, dar şi-a trăit copilăria în Londra, unde a rămas până în ziua de azi.

La şcoală n-a fost prea fericită: devenise ţinta bătăuşilor doar pentru că era diferită de ceilalţi copii. Nu-şi putea lega şireturile, avea hainele anapoda şi, mai ales, nu era în stare să scrie nici măcar cuvinte simple. Abia mai târziu avea să afle că e dislexică. După ce s-a perindat prin şcoli speciale (învăţând să scrie abia la 14 ani, când toată lumea îşi pierduse speranţa că o va mai face), a fost admisă la un colegiu de arte. Acolo, din codaşa clasei a ajuns rapid printre primii. După terminarea studiilor s-a angajat la Newcastle University Theatre, unde a fost scenograf, apoi costumier.

Când s-a apucat de scris, a crezut că va avea mari probleme din cauza dislexiei. Dar s-a întâmplat exact contrariul. A fost începutul a ceva cu adevărat uimitor: peste două milioane de exemplare vândute doar în Marea Britanie, numeroase premii, traduceri în mai mult de douăzeci de limbi.

alti autori >

1 titlu publicat

  Acasă Cărţile noastre Autori Editura Promoţii Revista presei Blog Contact  
2004-2016. Toate drepturile rezervate.  Hartă site  Abonare RSS  Termeni şi condiţii  Protecţia consumatorilor - ANPC
Editura ART Într-o lume grafomană, în care se anunţă din ce în ce mai zgomotos moartea cărţii în format clasic, Editura ART se încăpăţânează să ofere Cititorului ce-i al Cititorului. Nu facem recomandări speciale, lăsăm cititorilor noştri plăcerea şi dificultatea alegerii.