caută: Caută

Chloé Delaume

Chloé Delaume

Chloé Delaume este o scriitoare franceză şi se consideră "un personaj de ficţiune". Locuieşte "într-un corp feminin ce datează din 10 martie 1973". Fabrică o literatură experimentală, marcată de investigaţii pe terenul autoficţiunii, de simţ ludic şi umor, de piruete ironice, de maltratarea cuvintelor, fracturarea sensului şi lovirea sunetelor. Presa franceză a văzut în cărţile ei o... întâlnire suprarealistă cu un OLN (obiect literar neidentificat). "Intră în literatură" în urma întâlnirii-şoc cu romanul Spuma zilelor de Boris Vian (despre care scrie, în 2005, un excelent eseu, Lunile iunie au toate aceeaşi piele).


Cărţile tinerei romanciere incită încă din titlu: Weekendurile mele sunt mai proaste decât ale voastre (2001), Strigătul clepsidrei (2001, Prix décembre), Vanitatea somnambulilor (2002), Corpus Simsi (2003), Categoric nu (2004).

alti autori >

1 titlu publicat

  Acasă Cărţile noastre Autori Editura Promoţii Revista presei Blog Contact  
2004-2016. Toate drepturile rezervate.  Hartă site  Abonare RSS  Termeni şi condiţii  Protecţia consumatorilor - ANPC
Editura ART Într-o lume grafomană, în care se anunţă din ce în ce mai zgomotos moartea cărţii în format clasic, Editura ART se încăpăţânează să ofere Cititorului ce-i al Cititorului. Nu facem recomandări speciale, lăsăm cititorilor noştri plăcerea şi dificultatea alegerii.