caută: Caută

Peter Carey

Peter Carey

Peter Philip Carey (n. 1943) este un scriitor australian, dublu laureat al premiului Booker. Carey a câstigat pentru prima dată Premiul Booker în 1988, cu romanul Oscar şi Lucinda, iar a doua oară, în 2001, cu volumul True History of the Kelly Gang. În mai 2008 autorul a fost nominalizat pentru Best of the Booker Prize.

Autorul a mai fost laureat şi al premiului Miles Franklin de trei ori şi este o propunere constantă pentru premiul Nobel.

Pe lângă textele de ficţiune pe care le-a scris, Carey a colaborat, împreună cu Wim Wenders, şi la scenariul filmului Until the End of the World şi este directorului programului de Masterat în artă şi scriere creativă la Hunter College, parte a Universităţii oraşului New York.

 

Carey a primit trei diplome de onoare şi a fost ales membru al Royal Society of Literature (1989), membru al Academiei Ştiinţe Umaniste din Audtralia (2001) şi Membru al Academiei Americane pentru Artă şi Ştiinţă (2003). 

alti autori >

2 titluri publicate

  Acasă Cărţile noastre Autori Editura Promoţii Revista presei Blog Contact  
2004-2016. Toate drepturile rezervate.  Hartă site  Abonare RSS  Termeni şi condiţii  Protecţia consumatorilor - ANPC
Editura ART Într-o lume grafomană, în care se anunţă din ce în ce mai zgomotos moartea cărţii în format clasic, Editura ART se încăpăţânează să ofere Cititorului ce-i al Cititorului. Nu facem recomandări speciale, lăsăm cititorilor noştri plăcerea şi dificultatea alegerii.