caută: Caută

Natalie Babbitt

Natalie Babbitt

Natalie Babbitt, scriitoare şi ilustratoare americană, s­-a născut pe 28 iulie 1932, în Dayton, Ohio. În copilărie, cea mai mare parte a timpului şi­-o petrecea desenând şi citind basme. Mama ei, pictor amator, i-­a oferit primele lecţii de pictură. Şi pentru că şi­-a dorit dintotdeauna să devină ilustrator, a frecventat cursurile clasei de pictură de la liceul Smith College. În 1966 Natalie Babbitt ilustra prima ei carte pentru copii, cu un text aparţinând soţului ei, Samuel Fisher Babbitt. Încurajată de Michael di Capua, editorul ei, Natalie a început să-­şi scrie singură textele pe care apoi le ilustra. În multe dintre scrieri abordează motivul imortalităţii.

Printre acestea se află şi romanul Tuck pentru totdeauna, cea mai reprezentativă scriere a autoarei, distins cu „American Library Association’s Notable Book Award” şi „Christopher Award”, premii dedicate literaturii pentru copii.

alti autori >

1 titlu publicat

  Acasă Cărţile noastre Autori Editura Promoţii Revista presei Blog Contact  
2004-2016. Toate drepturile rezervate.  Hartă site  Abonare RSS  Termeni şi condiţii  Protecţia consumatorilor - ANPC
Editura ART Într-o lume grafomană, în care se anunţă din ce în ce mai zgomotos moartea cărţii în format clasic, Editura ART se încăpăţânează să ofere Cititorului ce-i al Cititorului. Nu facem recomandări speciale, lăsăm cititorilor noştri plăcerea şi dificultatea alegerii.